Gıda güvenliği kültürünün ne olduğuna dair tek ve kabul edilmiş bir tanım yoktur. GFSI Gıda Güvenliği Kültürü’ nü şu şekilde tanımlamaktadır: “Bir organizasyonun bütününde ve ötesinde, gıda güvenliğine yönelik zihniyet ve davranışları etkileyen ortak değerler, inançlar ve normlar”. Avrupa komisyonunda, EC 852/2004 no.lu “Gıda Hijyeni” regülasyonuna ilave olacak şekilde, gıda güvenliği kültürü, gıdanın yeniden dağıtımı ve alerjen yönetimi konularında detaylar içeren regülasyon 3 Mart 2021 tarihi, EU 2021/382 numarası ile yürürlüğe girdi.
Gıda güvenliği kültürünün, kimse izlemediğinde ne olacağını belirleyen tutumları, inançları, uygulamaları ve değerleri kapsadığına inanıyoruz. Bir işletmenin kültürü, işletmedeki herkesin davranışını etkileyen paylaşılan değerlerden ve yazılı olmayan normlardan (iyi ve kötü) oluşur. Yönetimin ve çalışanların günlük davranışları, işletmenizin kültürünün bir yansımasıdır. Güçlü bir gıda güvenliği kültürüne sahip bir işletme, çalışanlarına ve müşterilerine, güvenli gıda üretmenin sadece haftalık bir toplantıda tartışılacak bir şey değil, önemli bir bağlılık olduğunu gösterir.
Gıda güvenliği kültürü de tıpkı kalite kültürü gibi tüm ekip üyelerinin aynı pensipleri benimsemesi, inanması ve geliştirmeye çalışaması ile oluşan davranışların tümü olup gelin işletmenizin Gıda Güvenliği Kültürü ölçümlerini gelin Bugün YAP alım.
Sebze meyvelerin kullanmadığımız kısımlarından, fazla olduğunu fark ettiğiniz malzemelere, şans vermeyi, yeni bir gözle bakmayı unutmayalım.
Gelin hep birlikte Bugün YAP ‘alım. Susadığımızda kuyu kazmak için çok geç olacak..
Bugün YAP lıklarımız ve bugünden edindiğimiz doğru davanışlar, alışkanlıklar ve farkındalıklar yarınların güvende ve yaşanabilir bir gezegen olmasının devamına katkı sağlayacak tek yöntem.