Ülkemizde tüketiciler dahil gıda güvenliği kültürünü güçlendirmek.
Gıda zincirinin tamamında, gıda güvenliği ve gıda israfına etki eden insan davranışlarının , değişmesinde ve farkındalık kazanılmasında etkin bir kuruluş olmak.
20 yıllık gıda güvenliği alanındaki tecrübemizi, günün gerçekleri ve gereklerini dikkate alarak gıda israfının da önemli bir nedeni olan gıda güvenliği kültürünün, gıda zincirinin tamamında oluşturulmasını amaçlayan bir girişime aktararak Bugün YAP Akademi yi kurduk. Ekibimizde yer alan azimli ve aydınlık gençler tarafından oluşturulan bir yazılım üzerinden hizmet veren çiçeği burnunda girişimciyiz. Bugün YAP tıklarımız ve bugünden edindiğimiz doğru davranışlar, alışkanlıklar ve farkındalıklar yarınların güvende ve yaşanabilir bir gezegen olmasının devamına katkı sağlayacak tek yöntem. Küresel iklim değişikliği ya da iklim krizi, etkileri ve sonuçlarıyla dünya çapında bütün ekosistemleri, toplumları ve her sektörü önemli ölçüde etkileyecek ve zorlayacak bir döneme girmemize neden olmaktadır. Bu etkilerin her geçen zaman daha da ağırlaşacağı bilinmektedir. İklim krizinin gıdaya etkileri gıda üretiminde ve ürün verimliliğinde yaşanması beklenen güçlükler çerçevesinde incelenmekte ve artmakta olan dünya nüfusunun yeterli beslenmesi açısından kaygıya yol açmaktadır. İlk üretiminden nihai hane tüketimine kadar, tedarik zinciri boyunca yapılan tüm gıda güvenliği hatalarının sonucu gıda israfına neden olmaktadır. Gıda güvenliği hatalarının da kök nedeni insan davranışlarıdır. Bugün YAP Akademinin yazılımı ,gıda zincirindeki tüm insan hatalarının bireysel tüketiciler dahil sürekli eğitim ve ölçüm ile bilinçli davranışa dönüşmesini sağlar .
Girişimimizin hedef kitlesi tüketiciler ve küçük -orta ölçekli gıda işletmesi çalışanlarıdır.
Gıda değer zincirinde yer alan işletmelerde gıda güvenliği kültürünün güçlendirilmesi ve tüketicilerin bireysel gıda israfına neden olan hataların eğitim ile ortadan kaldırılması ile ülkemizde kişi başı 102 kg olan gıda israfının 2025 yılına kadar girişimin faaliyetleri ile en az % 10 azalmasını ve 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden olan gıda israfının % 50 azaltılması hedefine ülkemizde ulaşmasına katkı sunmaktadır.
Vizyonumuzda yer alan amaca ulaşmak için; Gıda zincirinde yer alan üretim, perakende, restoran ve tüketicilerin gıda güvenliği ve israfı hakkında düzenli eğitimler ile davranışlarının değişmesini ve güçlü gıda güvenliği kültürüne sahip olmalarını sağlamak. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ülkemizde ulaşılması için toplumun değerleri ile uyumlu sosyal etki sağlamak.